Погребален агент стана началник на пресцентъра на БСП

Жанет Пашалиева отива шефка в червената БСТВ

Политика
15:34 - 26 Октомври 2020
4325
Погребален агент стана началник на пресцентъра на БСП

Медийният съветник на соцлидерката Корнелия Нинова Васил Самарски поема пресцентъра на БСП, съобщиха от "Позитано" 20. Досегашната шефка на пресцентъра Жанет Пашалиева преминава на работа в червената телевизия като мениджър „Програмна и техническа дейност”.

Самарски стана медиен съветник на Нинова малко преди предизборната кампания за председателския пост, след като тя отстрани пиарката си Бояна Бозаджиева.

Самарски е роден на 4 ноември 1969 г. в Казанлък. От биографията на сайта му става ясно, че е завършил Средното специално художествено училище за сценични кадри в Пловдив, специалност „Икономика и организация на театъра“. Магистър по икономика и управление на индустрията в УНСС.

Има няколко бизнесначинания. През 1991 г. в съдружие създава Погребално бюро “Танатос” в Казанлък, за което Lupa.bg ви информира още през лятото тази година. 

Година по-късно се преориентира към медиите и отново в съдружие създава радио “Вис виталис”, а през 2007 г. - телевизия Пресс ТВ – Казанлък.

От 1995 г. е председател на Народно читалище “Искра-1860” в Казанлък, а 1998 г. става основател и директор на местния театър “Любомир Кабакчиев”.

Пет мандата е бил общински съветник от БСП в Казанлък, като два от тях и председател на Общинския съвет (от 1995 до 2015 г.). През 2013 г. е член на съвета на директорите на „ММИ” ЕАД.

В периода от 2013 до 2017 г. е бил председател на Областния съвет на БСП – Стара Загора.

От създаването на червената телевизия през 2018 г. насам работи в нея като автор и водещ на предаване за общините, а от тази година и като част от ръководния екип, отговарящ за финансовите и административни въпроси.

Член е на Управителния съвет на АБРО - Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори.

В биографията си е посочил още членство в Управителния съвет на НАПОСРБ (Националната асоциация на председателите на общински съвети в РБългария), на НСОРБ, на Регионалната асоциация на общините „Тракия”, Областния съвет за развитие на област Стара Загора, на УС на фондация „Чудомир”, на Българската асоциация за театър, на Сдружението на театралните директори в РБългария.