Погребалният агент с фалшивите кремации остава в ареста

Николай Амбарев може да е за бой, но не и за задържане под стража, смята адв. Кирил Николов

Общество
17:49 - 17 Октомври 2024
745
Погребалният агент с фалшивите кремации остава в ареста

25-годишният Николай Амбарев, който беше задържан за фалшиви кремации, остава в ареста. Съдията по делото Методи Антонов сметна, че най-адекватната мярка за младия Николай е „задържане под стража” .

Срещу Амбрев има повдигнато обвинение за това, че в периода на неустановена дата през месец септември 2024 г. до 16.09.2024 г. в Пловдив, с цел да набави за себе си имотна облага, заблудил близките на починали лица и затова получил от тях 1639 лв.

„Имаме съгласие за повечето неща, които каза прокуратурата, но по отношение на предпоставката, на база, която прокуратурата иска задържане под стража, защото може да извърши друго престъпление, няма конкретика”, категоричен е адвокат Кирил Николов.

Според него не се касае за реална опасност, а за абстрактна, а разследването е в ранен етап и според Николов прокурорът се опитва да внуши, че Николай трябва да бъде задържан, защото ако продължат да разследват може да разкрият други престъпления. Адвокатът уточни, че това не е реална опасност и добави, че обвиняемият не е осъждан и освен тези два случая няма никакви други данни за негови прегрешения.

„Твърдението, че ако е на свобода може да извърши друго престъпление не почива на никакви доказателства, а само предположение на прокурора. Моля да имате предвид, че обвинението е за измама за 1600 лв. и въпреки че господин Амбарев е дал урни с чужд прах, то труповете на същите са налични и това все пак дава възможност с тях да бъдат извършени съответните църковни ритуали и физически действия, относно тленните останки”, каза защитникът Кирил Николов.

Според Николов за момента няма никакъв риск да извърши друго престъпление. Връзките му с хосписи, лекари и други такива за момента не са установени със сигурност. По отношение на това, че е собственик на една от най-работещите погребални агенции, адвокатът не бе съгласен.

„Той може да е за бой, но не и за задържане под стража. Мисля, че една мярка за неотклонение „гаранция”  ще има своя възпиращ, а дори и превъзпитателен ефект”, категоричен е Николов, предава "Трафикнюз".