Погребват Габриел в Лондон и Варна

Актуални новини
17:02 - 03 Декември 2022 (обновена)
6516
Погребват Габриел в Лондон и Варна

Българският студент Габриел Стоянов, който бе убит нападение с нож в Лондон, бе погребан с цветя от любимия си английски футболен отбор „Арсенал“.

Момчета от фенклуба на тима бяха неотлъчно до неговата майка Марияна Петрова в трудните дни след неговата смърт.

21-годишният младеж бе намушкан с нож на 4 ноември, докато се прибираше към къщи със свой приятел. За убийството му са арестувани трима ученици на 14, 16 и 17 години, пише „24 часа“.

16-годишният Джордж Дейвид е еидн от арестуваните за убийството

Петте момчета се засичат в автобус за около 5 минути, в които възниква спор. Габриел и приятелят му слизат, а тримата нападатели продължават да се возят още две спирки, след което се връщат при тях и ги нападат.

Габриел е бил запален фен на футболния отбор „Арсенал“, но това според майка му няма връзка с неговото убийство.

“Това са случайни хора. Няма абсолютно никаква връзка. Те са абсолютно непознати. Това е все едно вие утре да се качите в автобус и да кажете на някой тийнейджър: „Свалете си краката от седалката“ и той да ви нападне с нож. Това са тези модни вълни напоследък.

Вместо да се бият и да си решават проблемите с юмруци, както преди нашите момчета правеха, в момента се вадят ножове и се убиват“, обясни майката.

По време на погребението тя получи посмъртна диплома за сина си от лондонската община „Бромли“, в която живеят. Тя се нарича „Честване на успеха“ и се дава заради усилията на българския младеж да се интегрира в британското общество и да започне да следва бизнес науки.

Габриел Стоянов ще бъде кремиран в Лондон. С половината от тленните му останки ще се засади дърво до любимото му място в британската столица, а с другата половина ще бъде направен същия траурен ритуал и в родния му град Варна.

Така той ще има свое място и в България, и в Лондон, на което обичащите го хора могат да си спомнят за него.