Погром в центъра на София (СНИМКИ)

На място има пожарни и линейки

Общество
20:20 - 16 Ноември 2023
13924
Погром в центъра на София (СНИМКИ)

Футболните фенове, протестиращи срещу БФС и Боби Михайлов, превърнаха центъра на София в същински Газа, след като се сблъскаха със силите на реда.

При ескалацията на напрежението между футболните фенове и органите на реда има четирима пострадали. Има и арестувани. Полицейски бус и кофи за боклук са подпалени на кръстовището на ул. "Гурко". На място има пожарни и линейки. Според Нова телевизия задържаните са поне 10, а преди мача на контролните пунктове около националния стадион са иззети истолет, боксове, палки и спрейове.

Временно е затворено движението по бул."Цар Освободител" от бул."Евлоги и Христо Георгиеви" до бул."Васил Левски" и по бул."Евлоги и Христо Георгиеви" от Орлов мост до ул.Граф Игнатиев" във връзка с провеждането на футболна среща и протест пред Националния стадион "Васил Левски". Превозните средства на градския транспорт са пренасочени по обходни маршрути, поясниха от МВР.

Автобусите идващи от "Младост" и "Дружба" са отклонени през кръговото кръстовище на тв кула по бул."Алея Яворов", бул."Драган Цанков" и бул."Цариградско шосе".

Тролейбусите, идващи от "Младост" и "Дружба" обръщат на кърстовището на 4-ти километър, а тези от кв."Х. Димитър" обръщат на кръговото кръстовище на паметника на Васил Левски и обратно по маршрута си.

Недоволството на запалянковците беше предизвикано в последните седмици в резултат на управлението на БФС и след серията от загуби на националния отбор, което пък доведе до вълна от скандирания "Оставка" на футболните стадиони в България по време на мачовете в Първа лига в 18-ата минута, символизирайки 18-те години, в които Борислав Михайлов управлява БФС.

Футболните ултраси не пощадиха дори сградата на Министерството на младежта и спорта.