Поискаха арест за Маринела Арабаджиева

Бизнесдамата е обвинена за участие в престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления

Новини
11:38 - 31 Май 2019
3396
Поискаха арест за Маринела Арабаджиева

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Маринела Арабаджиева. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура.

На 30 май 2019 г. следобед Арабаджиева бе екстрадирана от Испания. Непосредствено след пристигането й в София бе привлечена към наказателна отговорност, бяха ѝ предявени обвинения. На проведения разпит тя отказа да дава обяснения.

Маринела Арабаджиева е обвинена за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления, както и изпиране на пари. Според прокуратурата е налице обосновано предположение, че обвиняемата е извършила престъпленията, за които е привлечена към наказателна отговорност, както и реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, ако спрямо нея бъде определена по-лека мярка.

„Маринела Арабаджиева е поредният български олигарх, който прибираме вкъщи с цел да бъде изправен пред българското правосъдие с доказателства за извършени престъпления. В телефоните на Арабаджиеви бяха намерени връзки с Белград. Същите връзки с Белград бяха намерени и при телефоните на Баневи, които намерихме в ареста. Общия интерес на всички е финансов. И Баневи, и Арабаджиеви имат някакъв контакт в Белград, с който си координират действията“, каза прокурор Иван Гешев.