Показаха Европейската заповед за издирване на убиеца на Митко

Общество
17:21 - 30 Август 2023
2848
Показаха Европейската заповед за издирване на убиеца на Митко

Майката на убития в Цалапица Димитър Малинов е видяла днес, в присъствието на адвоката си, европейската заповед за арест на заподозрения и издирван в чужбина за тежкото престъпление Рангел Бизюрев. Това съобщи за Радио Пловдив Антоанета Николова - защитникът на Атанаска Бакалова.

Наблюдаващият  прокурор разреши да се запознаем с документацията и днес отидохме в „Криминална полиция“, където ни бяха предоставени поисканите материали. Майката изрично се запозна с документа и сичтам, че нещата в малка степен се поуспокоиха, каза адвокат Николова.

По думите й напрежението ще намалее, когато Бизюрев бъде задържан и доведен в България, а разпитът му ще даде отговори и за ролята на двамата братя близнаци при извършването на тежкото престъпление.

Окръжният прокурор Ваня Христева отбеляза, че искането за предоставянето на европейската заповед за арест и съдебно-медицинската експертиза е изпълнено и бе категорична, че този етап не може да се каже нищо повече за разследването.  

Протестите с искания за справедливост и прозрачно разследване на убийството на 24-годишния Димитър Малинов продължават. Утре вечерта отново ще има шествие в Пловдив, което ще блокира кръстовището при Панаира.