Покойният Поручик пророкува преди 5 г.: И с договор антибългарското говорене в Македония няма да спре

Свят
22:15 - 18 Януари 2022
7814
Покойният Поручик пророкува преди 5 г.: И с договор антибългарското говорене в Македония няма да спре

Дори лесно да се подпише договор за добросъседство с Македония, а това ще е лесно, антибългарската реторика няма да спре. Това пророкува без да иска покойният журналист, експерт по отношенията със западната ни съседка и патриот Красимир Узунов още през 2017 г.

"Македония ще подпише договора за добросъседство с България, най-вероятно той ще мине и през последващата ратификация в парламента в Скопие, но въпросът е дали наистина документът ще бъде спазван", казва той преди 5 години, а думите му звучат особено актуално в контекста на рестарта на преговорите, даден от новата власт в лицето на премиера Кирил Петков. 

И допълва:

"С оглед обаче на политическите промени и процеси, които предстоят в Македония – функции, избори, влияния, сръбски, руски, американски интереси, евентуално интеграция на НАТО… Аз мисля, че договорът много трудно ще бъде приложен и много трудно ще бъде изпълнен, защото едно е да декларираме добросъседски отношения, друго е да се прилагат“. 

Още през 2017 г. той е песимист, че македонците са узрели да признаят, че крадат цели периоди от миналото на България и ги приписват за свои. 

"Платени македонски журналисти и провокатори като Миленко Неделковски и други няма да престанат с антибългарското говорене, тъй като то се финансира от Сърбия. От друга страна албанските медии в Македония до една са добронамерени в тона си към нашата страна", предвижда Узунов... и се оказва прав засега.