Полет на Илън Мъск предизвика гневни коментари

Според картата самолетът на милиардера прелетял само около 35 мили за 9 минути

Любопитно
23:30 - 23 Август 2022
6898
Полет на Илън Мъск предизвика гневни коментари

Частният самолет на Илон Мъск е летял от Сан Хосе до Сан Франциско - полет от 35 мили, който е продължил общо девет минути, според потребители на Туитър, които проследяват движенията на технологичния магнат.

Супер краткият полет минава през залива на Сан Франциско, потребителите на Туитър споделиха сателитната карта, показваща траекторията на полета на самолета през уикенда, като мнозина изразиха възмущение от въглеродния отпечатък, оставен от ръководителя на компания за електрически автомобили.

„Илън Мъск направи 9-минутен полет до Сан Франциско от Сан Хосе, което е на 5 спирки с влака“, туитна Хейдън Кларкин, имайки предвид местна железопътна линия, която свързва Сан Франциско с градовете на юг покрай залива. "Буквално нямам думи."

Според картата самолетът на Мъск е прелетял около 35 мили от международното летище Сан Хосе до международното летище Сан Франциско. С кола това разстояние ще бъдевзето за 40 минути в зависимост от трафика.

Кен Клиппенщайн публикува туит, съпоставящ картата на късата траектория на полета със съобщение от Мъск, в което той пише: „Тесла съществува, за да помогне за намаляване на риска от катастрофални промени в климата, които засягат всички видове на Земята“.

Превод от в. "Ню Йорк поуст".