Поли Генова след "Маскираният певец" : С Баба Яга май се познаваме

Новини
12:43 - 22 Септември 2020
5322
Поли Генова след "Маскираният певец": С Баба Яга май се познаваме

Поли Генова стана първият участник, напуснал втори сезон на „Маскираният певец“. Тя се изправи в ожесточен вокален двубой срещу Баба Яга, успявайки умело да прикрие от детективския панел и от зрителите истинската си самоличност до последния момент.

„Мама ми се понакара, защото не й бях казала, че ще участвам в шоуто. Приятелят ми знаеше, разбира се. Когато се чух с нея на следващия ден, тя ми каза: „Добре де, аз през цялото време си мислех, че зад маската на Очите се крие мъж. Гласът беше мъжки.“ Моят глас е изключително специфичен и много разпознаваем. Бях си поставила задача да успея да избягам от себе си. Това е изключително трудно за един артист, който с години е градил характерност и разпознаваемост. Смятам, че постигнах огромен успех, защото мои приятели ми писаха: „Стига де! Сериозно ли?“, разказа Поли в студиото на „Здравей, България“.

„Да скриеш гласа си е много по-сложно предизвикателство от това да скриеш участието си от близките хора. Гласът се разпознава много лесно, особено когато е слушан многократно, в различни варианти, в различни формати и в различни телевизии. От 10-годишна обикалям из телевизиите и е нормално хората веднага да ме разпознаят. За мен това беше голямото предизвикателство и тежка актьорска задача, за да се опитам да обиграя този костюм и за малкото репетиции, които сме имали до момента“, споделя тя.

За организацията, подготовката и костюмите в „Маскираният певец“ певицата разказва: „Организацията по-запазване на нашата анонимност е перфектна. Има човек, който те взима. Ти вече си маскиран и носиш ръкавици. Не бях се засичала с другите участници до т.нар. елиминации, когато се наредихме един до друг и видяхме костюмите си“.

Работата зад кулисите никак не е лека и лесна. „Лично аз се подготвях самостоятелно, предполагам, че и с другите участници е така. Колкото по-малко хора знаят, самоличността ти в предаването, толкова по-добре. На професионалните актьори би трябвало да им е малко по-ясно как трябва да се случат нещата на сцената“ – разкрива изпълнителката и допълва още:

„Имам своите подозрения кои хора се крият зад някои маски, но не мога да ви ги споделя. Миналата година разпознах веднага моят добър приятел, с когото сме играли в толкова много представления – Ненчо Балабанов. Писах му още след първия лайф. Мисля, че се с Баба Яга се познаваме“.

Относно избора на песни и изграждането на образа, звездата казва: „Много е важно хората да разберат, че ние изграждаме образи, които тепърва ще се развиват. Например аз бях подготвила за следващите си участия много разнообразен репертоар от песни. С различни превъплъщения и различен глас. Всеки участник сам избира парчетата, които да изпълни. Смятам, че тепърва зрителите ще видят много интересни неща и от останалите маски“.

За костюма, с който я видяхме, Поли издава: „Доколкото знам, моят костюм е един от най-сложните тази година, защото е на конструкция. Първо се слага маската на главата и после се овързва с едни специални каишки, които придържат целият костюм“.

„Любопитно е как всеки трябва да открие гласа, който да пасне на костюма или да си измисли този костюм какъв характер има – какво предава. За мен шоуто е един сериозен куклен театър!“, категорична бе тя.