Полицай-алкохолик изгоря като факла в с. Бутово

54-годишният мъж заспал с цигара и подпалил къщата 

Общество
10:50 - 17 Септември 2020
1885
Полицай-алкохолик изгоря като факла в с. Бутово

Бивш полицай с алкохолна зависимост изгоря като факла при пожар в дома си пред очите на възрастните си родители в нощта срещу четвъртък в павликенското село Бутово.

Пожарът лумнал около 2,30 часа . 54-годишният бивш полицай Пламен заспал цигара в леглото си, сочи предварителната версия за драмата. От неговата стая пламъците тръгнали към покрива и после обхванали цялата къща. Родителите му спели в пристройка към жилището и успели да излязат на пътя, предаде „Труд“. 

Веднага след подаване на сигнал на тел. 112 пожарникари от Павликени пристигнали и захванали да гасят. Мъжът в къщата обаче загинал в пламъците. Той издъхнал още при лумването на огъня в неговата стая, защото вероятно първо се е задушил.

Бившият служител на МВР  бил с алкохолна зависимост заради това се  предполага, че пожарът  е предизвикал неволно от заспиване със запалена цигара след солидна почерпка. Според местни жители синът често тормозел родителите си за пари. На мястото на трагедията е изпратен за оглед е полицейски екип.