Полицаи и инспектори подгониха и спекулантите в Пловдив

Крими
11:53 - 17 Март 2020
2707
Полицаи и инспектори подгониха и спекулантите в Пловдив

Полицаи, данъчни, здравни и екоинспектори, служители на Областната дирекция по безопасност на храните и Комисията за защита на потребителите започнаха проверки за неоправдано завишени цени по търговските обекти в Пловдив.  

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Пловдив са предприети мерки за предотвратяване на продажбата на хранителни продукти в магазините и лекарствени продукти в аптеките, както и в складовите бази и чрез обяви, публикувани в интернет сайтове на спекулативни цени.

За времето на обявеното извънредно положение в страната, е възложено на контролните органи – Регионална здравна инспекция – Пловдив, Областна дирекция по безопасност на храните, Регионална дирекция на Комисията за защита на потребителите, МВР – Пловдив и НАП – Пловдив да извършват ежедневни и постоянни проверки в горепосочените търговски обекти.

При констатация за допуснати нарушения на нормативните документи ще се съставят актове, наказателни постановления, включващи предвидените в закона санкции – финансови, административни, наказателни, професионални.