Полицаи и магистрати отличени с „Джовани Фалконе”

Наградата получиха 33-ма българи за постижения в борбата с наркотрафика

У нас
18:57 - 26 Март 2019
1301
Полицаи и магистрати отличени с „Джовани Фалконе”

За постижения в борбата с трафика и разпространението на наркотици с наградата са удостоени 33-ма полицейски служители, прокурори, съдии и следователи. Инициативата е на Общинския съвет за наркотични вещества в Благоевград и е в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе.

Наградите връчи италианският посланик Стефано Балди в присъствието на Ерик Леонмарк - генерален секретар на европейските градове срещу наркотиците.

С дейността си отличените дават пример за добросъвестно изпълнение на служебните задължения, а превенцията на престъпността с наркотични вещества е сред приоритетите в ежедневната им работа.

„Искам да ви поздравя от името на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и да изкажа неговата огромна благодарност към ръководството на Община Благоевград и към посланика на Италия Стефано Балди за инициативата, която се провежда за 10-и път”, заяви в приветствието си зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов. Той изрази убеденост, че когато всички институции работят заедно в екип, успехът е неминуем.

Зам.-министърът, заедно с шефа на отдел „Киберпрестъпност” в ГДБОП комисар Явор Колев присъства на официалната церемония по награждаването на отличените магистрати и полицаи в конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж” в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе.