Полицай, налетял на свои колеги, с условна присъда

Хулиганството е извършено в Хисаря

Новини
18:30 - 18 Март 2024
2370
Полицай, налетял на свои колеги, с условна присъда

31-годишен полицай от София с инициали Д. И. договори условна присъда за хулиганско поведение в заведение в Хисаря в края на януари. Той и жена на 33 г. - А. Й., са признати за виновни, че на 23 януари 2024 г. са причинили леки телесни повреди на трима души, двама от които полицейски служители, изпълняващи служебните се задължения.

Те са осъдени и за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта и се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Полицаят е с наказание и за откритото у него малко количество марихуана, както и че е носил пистолет „Макаров" и 8 бойни патрона, без да вземе необходимите мерки за сигурност.

Районния съд в Пловдив е наложил на Д.И. и на А.Й. наказание от по 1 година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години, за всеки един от тях, както и глоба от 2000 лева за Д.И. Наказанието е по споразумение, одобрено от съда.

Двамата не са осъждани до момента. Определението на съда е окончателно.

На цитираната дата двамата посетили заведение в Хисаря, където нарушили обществения ред и след подаден сигнал на място пристигнали двама полицейски служители. Д.И. и А.Й. не се подчинили на техните разпореждания, оказали съпротива при задържането и им нанесели леки телесни повреди, както и на третия пострадал – клиент на заведението.

При извършена проверка у столичния полицай е открита марихуана за 18 лв. Установено е също, че той неправилно съхранявал пистолет и патрони за него.