Полицаи от Монтана събраха 3180 лева и ги дариха на деца на починали свои колеги

Новини
13:26 - 23 Декември 2021
1053
Полицаи от Монтана събраха 3180 лева и ги дариха на деца на починали свои колеги

Полицаи от Областната дирекция на МВР в Монтана събраха 3180 лева, които дариха за коледните и новогодишните празници на четири деца на починали свои колеги, съобщиха от дирекцията.

Всяко от децата е получило по 790 лева от директора на ОД на МВР-Монтана старши комисар Бисер Йончев на скромна церемония в дирекцията. Сумите са за 16-годишната Елица и 15-годишният й брат Димитър, деца на младши бивш полицейски инспектор от участъка в Чипровци, за 20-годишната Дария, дъщеря на починала служителка на РУ Вършец и 22-годишният Денислав от Берковица, син на починал служител от местното РУ.

Традицията да се подпомагат децата на починали служители на ОД на МВР-Монтана е от 17 години и през това време не е прекъсвана, обявиха от дирекцията.

От националната благотворителна кампания на МВР подаръци получават 15-годишната Ния и 8-годишната Никол от Лом, които са дъщери на граничен полицай, загинал по време на командировка в тежка автомобилна катастрофа на пътя Бяла - Русе, уточниха от ОД на МВР в Монтана.