Полицай продавал фалшиви лични карти на чужденци

Документите са пласирани за 15 000 лева на албанци и турци 

Актуални новини
15:36 - 18 Януари 2021
2332
Полицай продавал фалшиви лични карти на чужденци

От 15 до 18 януари бяха претърсени 15 адреси по сигнал за изготвяне на фалшиви лични карти. Претърсените лица са предоставяли документите на чужденци срещу 15 000 лв. и 15 000 евро. Има задържан служител на отдел "Миграция". Това заяви на брифинг директорът на полицията в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

В Пловдив, Самоков, Карлово и Ихтиман бяха иззети заготовки за изготвяне на документите. Петима са задържани. Те са карали определени лица да произвеждат официални документи. Предоставяни са на чужденци от Турция, Тунис и Албания. Гражданите на Турция и Тунис са опитвали да напуснат границата през Дунав мост. 

В едно от обискираните жилища е открито оръжие. Установява се дали е законно притежавано. Намерени са и знаци на прокуратурата, ГДБОП и МВР, както и машина за изготвяне на подправени документи, стана ясно на брифинга.  

„У служителя от сектор Миграция на МВР са намерени пари и фалшиви документи. Той е осигурял номера на истински документи. Служителят е с дългогодишен стаж в МВР", каза от своя страна , Стефан Банков, директор на дирекция „Вътрешна сигурност“  към МВР.