Полицаи с български корени преследвали стрелеца в Чикаго

САЩ
11:25 - 15 Юли 2022
3171
Полицаи с български корени преследвали стрелеца в Чикаго

Двама полицаи с българско потекло работят в Чикагското предградие Хайланд парк. По време на празничния парад на 4 юли, когато стрелец уби 7 и рани близо 40 човека, и те бяха в акцията по спасяването на хората и издирването на стрелеца, предаде БНР.

Българинът Брайън Бонев спасява и живота на Норман Соуп при катастрофа. Соуп е ученик по тенис на българския треньор Георги Минков. Мъжът е в автомобилно произшествие, на което се отзовава полицай от Чикагското предградие Хайланд парк. Оказва се ,че полицаят е българинът Брайън Бонев, който работи в полицейския участък на градчето. Брайън помага на пострадалия да излезе от смачканата кола и да преодолее шока от случилото се.

Вината за катастрофата не е на Норман, но, попаднал и понесъл щети в нея, той е безкрайно благодарен на полицая за помощта и за вниманието към него. Споделя преживяното с треньора си по тенис Георги Минков за който знае, че също е българин.

Треньорът обяснява, че в района на Чикаго има и други наши сънародници, които работят като полицаи и са обединени в Българо-американска полицейска асоциация, която подпомага обучението на талантливи българи, както и на различни български организации. Научил за асоциацията и за българската общност във Ветровитият град, американецът иска да изрази благодарността си с дарение към Българо-американската полицейска асоциация.