Полицай яде пердах, след като опита да събуди заспал клиент на такси

Общество
17:05 - 03 Февруари 2022
2467
Полицай яде пердах, след като опита да събуди заспал клиент на такси

Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Х. В. По хулигански подбуди той е причинил средна телесна повреда на полицейски орган при изпълнение на службата му, съобщиха от държавното обвинение.

Според събраните на досъдебното производство доказателства престъплението е извършено на 03.04.2021 г. около 02:20 часа близо до сградата на 02 РУ-СДВР в София.

Трима служители на реда опитали да събудят обвиняемия Х. В., който след като употребил алкохол, заспал в такси и отказвал да слезе от него, поради което таксиджията се принудил да го откара до сградата на районното управление. Един от полицаите успял да разбуди обвиняемия, който излязъл от колата и застанал пред полицая. В този момент обвиняемият изведнъж нанесъл на служителя на реда удари с юмруци в областта на лицето и тила, а след това и удари с крака в областта на кръста и ребрата.

Полицаите задържали обвиняемия и го отвели в районното управление.

Пострадалият служител бил отведен в УМБАЛСМ "Пирогов", където било констатирано, че е получил редица увреждания, включително счупване на челюстта, което наложило обездвижването ѝ с мека превръзка. Пострадалият отказал да бъде хоспитализиран и се завърнал да изпълнява служебните си задължения.

В хода на разследването били разпитани свидетели, били приложени редица писмени доказателствени средства, били назначени и извършени съдебномедицинска и съдебнопсихиатрична експертизи.

Х. В. е на 31 години, със средно образование, неосъждан.

Предстои провеждане на разпоредително заседание по делото.