Полицайката Симона била "управител" на автомивка

Служителката на МВР е контролирала работниците

Крими
17:07 - 19 Декември 2022
6733
Полицайката Симона била "управител" на автомивка

Текат прелюбопитни разпити по делото срещу шофьора убиец Георги Семерджиев. В съдебната зала днес стана ясно, че полицайката Симона Радева е била "нещо като управител" на автомивката на Семерджиев, ситуирана в подземията на хотел "Маринела". Въпреки че по закон е абсолютно забранено щатни полицаи да имат второ работно място, Радева демонстративно се е подвизавала като шефка на обекта.

Един от свидетелите, който е работник в автомивката - Зоро Спасов, разказа в показанията си днес пред СГС, че служителката на МВР лично е контролирала работниците как мият колите. Те я наричали помежду си "шефката". От свидетелските показания става ясно още, че преди катастрофата - около 22,30 часа, луксозният джип на Георги Семерджиев е бил измит, а по това време Симона Радева също е била в автомивката. 

С личния си автомобил полицайката е занесла стълбата, с която Семерджиев да се прибере в дома си, веднага след катастрофата. Той ѝ се е обадил от телефона на един от работниците в автомивката.

Симона Радева все още не е привлечена като обвиняем по делото, но най-вероятно това ще се случи. Тя бе уволнена от МВР през лятото. Както Lupa.bg съобщи по-рано днес, на делото в СГС дамата се появи с изцяло покрити тяло и лице, все едно е нахлузила бурка.

Симона Радева в битността си на полицайка

Военният прокурор Адалберт Кръстев, който е станал свидетел на инцидента и пръв е оказал помощ на таксиметровия шофьор, чиято кола бе ударена от джипа на подсъдимия, разказа потресаващи подробности за катастрофата. На мястото е имало свидетел, който е посочил посоката, в която е тръгнал Георги Семерджиев с думите: "тръгнаха натам". Този свидетел обаче не е разпитан от полицаите на мястото на катастрофата, посочи още в показанията си пред съда Кръстев.

Самият Георги Семерджиев отказа да даде обяснения по случая днес. В съдебната зала бяха и близките на двете загинали млади жени.