Полицаите получават 1 лев за нощен труд?

Служителите на МВР със степен "доктор на науките" ще получават с 90 лева повече

Новини
15:05 - 03 Януари 2020
1998
Полицаите получават 1 лев за нощен труд?

По 1 лев на час от 22 до 6 часа за нощен труд ще получават всички държавни служители в МВР, според проект на заповед на министър Младен Маринов. Документът е публикуван за обществено обсъждане. 

Сега служителите в МВР получават по 25 стотинки на час нощен труд.

В проекта на вътрешния министър се предвижда размерът на допълнителното възнаграждение за времето на разположение, за всеки час или част от него да остане 0,10 лв. Средствата, които ще се отделят за научна степен по дисертационен труд остават същите, като служителите на МВР, които придобият степен "доктор" ще получават 60 лв. повече, а тези с научна степен "доктор на науките" – 90 лв.

Предвижда се допълнителното възнаграждение по време на официални празници, независимо дали представлява извънреден труд или не, да се равнява на удвоения размер на основното месечно възнаграждение.

В мотивите си министър Маринов обяснява, че въпросният проект няма да доведе до отнемане на привилегии или ощетяване на служителите, на които се изплащат допълнителни възнаграждения. Той уточнява, че допълнителните възнаграждения са съобразени с броя на служителите на МВР и одобрения бюджет на МВР за 2020 г. 

Общественото обсъждане на заповедта ще продължи до 3 февруари 2020 г.