Полицаите, закопчали Митко Амебата: Щеше да прегази пешеходци, беше неадекватен

Да шофира без книжка не е първото му нарушение на пътя, разказаха униформените

Общество
17:18 - 31 Януари 2023
2235
Полицаите, закопчали Митко Амебата: Щеше да прегази пешеходци, беше неадекватен

Пред медиите проговориха полицаите, които преследваха Димитър Софрониев - Митко Амебата, който е бил зад волана с отнета книжка. Прокуратурата обвини и задържа за 72 часа 32-годишния мъж, който е осъждан. Мъжът е отказал тест за наркотици, както и кръвна пробва във ВМА.

32-годишният Димитър Софрониев е задържан във 2-ро РПУ в София, който вчера не се подчини на полицейско разпореждане, премина на няколко кръстовища на червено, стигна се по-късно и до неговия арест, задържана беше и неговата спътница.

Софийската районна прокуратура обвини мъжа за дръзкото деяние. Той е задържан за 72 часа, неговата спътница ще бъде разпитана.

Полицаите Асен Перфанов и Георги Груев забелязват автомобила. „Премина много рисково между пресичащи пешеходци на пешеходна пътека с риск да ги блъсне. Привлече ни вниманието и тръгнахме след него. Забелязахме, че мина и на червено. Подадохме му сигнал, той ускори, не се подчини, премина на още два светофара начервено, с много рисковани ситуации за пешеходците“, обясни Асен Перфанов.

Незабавно искат подкрепление. Другият екип от полицай блокират пътя му в малката еднопосочна уличка. „Видя се, че няма да стане с добро, трябваше да го респектираме с оръжие“, заяви младши експерт Николай Русимов.

„Той се държеше неадекватно, продължаваше да не изпълняваше разпорежданията, наложи се да респектираме с оръжие. Скочи на задната седалка и изяде нещо“, добави Асен Перфанов.

Да шофира без книжка не е първото му нарушение на пътя.

„Беше много агресивен. Боричкаше се, усукваше се. Мяташе крака и ръце. Видимо беше в неадекватно състояние, може би след употреба на наркотици, защото даде проба за алкохол и тя беше отрицателна, но категорично отказа тест за наркотици“, заяви Геогри Груев.

При задържането пострадаха с леки порезни рани и счупен пръст двама униформени.