Полицаят, обвинен за убийството в Садово: Опитах се да предотвратя клане

Общество
17:52 - 15 Септември 2022
2106
Полицаят, обвинен за убийството в Садово: Опитах се да предотвратя клане

Полицаят от подучастъка в Садово Ангел Георгиев, обвинен в убийство чрез побой на 46-годишния Огнян Йорданов, остава в ареста, реши днес Апелативният съд в Пловдив.

Според магистратите, доказателствата сочат, че е налице обосновано предположение, че именно Ангел е извършител на тежкото престъпление, станало на 4 септември. В съдебната зала стана ясно, че полицаят отказва до този момент да дава показания.

Пред магистратите обаче той заяви, че се е опитал да разтърве жертвата и други трима мъже, които се биели. Той е категоричен, че не е убивал никого. “Не знам защо възникна конфликтът. Видях ножа в ръцете на Огнян, намесих се, взех го и го хвърлих. Избих ножа, за да не се заколят”, каза Ангел, когато му бе дадена думата.

По време на заседанието около 50 души протестираха пред Съдебната палата в негова подкрепа. Беше внесена и подписка, в която 500 човека от селата Милево, Селци и Поповица, са заявили, че Георгиев е невинен.

Прокурорът обаче каза, че доказателствата са еднозначни, че Ангел се е намесил, но също така и че са нанесени удари по главата и гърдите на Огнян. “Той е полицай, видял е човек да лежи в безпомощно състояние, целият в кръв, а не се е обадил на тел. 112”, добави обвинителят.