Полицаят от Пловдив, свил 26 000 лв., излезе на свобода

32-годишното ченге е освободено от ареста срещу 5000 лв.

17:02 - 05 Юни 2023
2124
Полицаят от Пловдив, свил 26 000 лв., излезе на свобода

Разследващият полицай от сектор "Разследване на икономическа престъпления" при ОД на МВР – Пловдив, обвинен в присвояването на 26 000 лв., представляващи веществени доказателства е освободен от ареста под гаранция в размер на 5000 лв. 

Според обвинението в началото на месец ноември 2021 г. Н. В. взел парите от трезора на сектор "Икономическа полиция". Те били иззети като веществени доказателства по досъдебно производство, по което той водел разследването. Наблюдаващият прокурор разпоредил сумата да бъде върната на собствениците. Вместо това полицаят ги задържал и давал уклончиви отговори защо не е изпълнил разпореждането. На 22 май т.г. напуснал системата на МВР по собствено искане.

Започнала проверка и 32-годишният бил призован да даде обяснения за липсващите пари. Вместо това на 30 май той се опитал да напусне страната в посока към Нидерландия, като е бил задържан на летище София.

Обвиненият е бил освободен под гаранция с постановление на Районната прокуратура. Разследването продължава, изясняват се подробности по случая.