Полицаят трафикант на бежанци е шофирал с униформа

Каналджията се е легитимирал със служебна карта, за да осуети проверката

Общество
16:47 - 04 Януари 2023
2897
Полицаят трафикант на бежанци е шофирал с униформа

Полицаят, който бе заловен тази сутрин на магистрала "Тракия", шофирал с униформа. Когато служители на пловдивската полиция го попитали какво превозва, той не е казал истината, но се е легитимирал със служебна карта, разчитайки, че така ще осуети проверката. 

В буса са били открити 31 мигранти - мъже в добро здравословно състояние, между 20 и 30 години. Ченгето, което е от столичното СДВР не е оказало съпротива. Направил е самопризнания и е казал, че и друг път е превозвал бежанци. Споменал е за няколко случая и е добавил, че изплаща кредит и е имал нужда от пари. 

Мигрантите са били натоварени от бургаско село. Трябвало е да бъдат оставени до Сърбия и оттам вероятно да бъдат превозени с друг автомобил. Трафикантът е заявил, че съжалява за стореното. Той е бил в болничен и е трябвало да отиде на работа на 6 януари.

Трафикантът е получил около 4 хиляди лири или в български левове - около 400 лв от всеки един от превозваните мигранти. Седем часа преди тази случка отново на магистралата и отново в същия район е бил спрян бус с 25 афганистански мъже над 16 години. Разследването е установило, че са били натоварени от същото бургаско село, движели са се по същия маршрут и е трябвало да бъдат закарани отново до Сърбия.