Полицейска гонка с луда румънка завърши с катастрофа в Добрич

След мелето жената започнала да се самонаранява със счупените стъкла на колата си

Топ
11:37 - 26 Юли 2024
2383
Полицейска гонка с луда румънка завърши с катастрофа в Добрич

Психичноболна румънка разигра екшън посред бял ден и изправи на нокти полицията в Добрич. Жената предизвикала вниманието на полицаите, като паркирала колата си пред входа на Областната дирекция на МВР в Добрич и надула клаксона. Това се случило вчера около 15 часа.

При опит да ѝ бъде извършена полицейска проверка, тя се заключва в автомобила, отказва да изгаси двигателя и продължава да бибитка. След това внезапно тръгва на заден ход, с риск да прегази полицаите. Колата е последвана от екипи на Първо РУ и КАТ по булевардите на Добрич, където се движи с над 130 километра в час.

Tя напуска територията на града и се отправя към близките села, като създава реална опасност за живота на пешеходци и автомобили. След 40-минутно преследване автопатрулите застигат автомобила ѝ, който катастрофира между селата Пчелник, в община Добричка и Балик, в община Тервел. След това румънката започнала се самонаранява със счупените стъкла на колата си. 

Полицаите успяват да я задържат до пристигането на екипи на Спешна помощ. Тя е транспортирана в МБАЛ-Добрич, където е прегледана, след което е приета в Центъра за психично здраве в града. Установена е самоличността ѝ и с помощта на командировани румънски полицейски служители е установено, че жената страда от тежко психическо заболяване. Уведомени са роднините ѝ и са наложени санкции по Закона за движение по пътищата. При инцидента няма пострадали граждани и служители на МВР.