Полицейски час в Италия от 22:00 до 6:00 на следващия ден

Обединеното кралство наложи карантина на пристигащи от Апенините

Новини
17:03 - 16 Октомври 2020
3241
Полицейски час в Италия от 22:00 до 6:00 на следващия ден

В Италия налагането на нови рестриктивни мерки изглежда неизбежно и затова Джузепе Конте обяви намерението на кабинета на територията на страната да бъде въдворен полицейски час от 22:00 до 6:00 на следващия ден.

От няколко дни в цялата страна барчетата и кафенетата спускат кепенци привечер, а ресторантите в 22:30 часа, но сред заетите в бранша се носи слух, че заведенията ще бъдат отново затворени както през миналата пролет. Подобна перспектива се очертава и пред училищата, като

от петък са заключени всички школа в областта Кампаня с административен център Неапол – един от най-бедстващите в момента от пандемията италиански региони.

От 4 часа сутринта в неделя 18 октомври всички мъже, жени и деца, пристигащи в Обединеното кралство от Италия, трябва да се подложат на задължителна двуседмична карантина. Така реши правителството на Борис Джонсън, което вчера набеляза нови жестоки мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 на острова.

Засега властите в Рим се въздържат да коментират хода на Лондон, но медиите го жигосаха като „дискриминационен“, „неприятелски“ и дори „арогантен“. Още повече, че Италия въобще не си е помисляла за подобна стъпка, независимо от факта, че разпространението на заразата на Острова е доста по-масирано от това на Апенините.