Полицейски произвол в Козлодуй, 112 и униформени отсвирили сигнал в София (СНИМКИ)

Дрогирано лице заплашвало баща и син на "Плиска", полицаи дошли, но... за скандал с маски в градския транспорт

Новини
14:45 - 08 Август 2022
8302
Полицейски произвол в Козлодуй, 112 и униформени отсвирили сигнал в София (СНИМКИ)

Неделният ден е бил доста емоционален за някои. Майка се оплака от полицейски произвол и агресия срещу сина й в Козлодуй, а в София, при хотел "Плиска", служители на спешния телефон 112 са отказали съдействие при подаден сигнал срещу наркоман.

Пепа Йотова е майка и е ядосана от действията на органите на реда, които нанесли побой на сина й, а тя публикува и снимки от настоящата визия на наследника й. Йотова изля мъката си в профила си във Фейсбук, като отговаряйки на множество коментари под темата, тя поясни, че всичко това е следствие на непристойно поведение.

"Повече от 30 години живея и работя в този град, някои ме познават и лично. И искам да споделя с всички вас как полицията в град Козлодуй защитава гражданите и децата ни. Моят случай е от снощи. Не знам какво толкова трябва да си направил, за да се гаврят и унижават, да бият едно човешко същество.

Като гледам профилните им снимки как са гушнали своята дъщеричка или син, а чуждото са пребили. Някои от полицаите са ми и приятели, на които съм съдействала да му включат захранването, за да не седи неговото дете на студ, други са ми и съседи.

Днес трябваше да тръгнем за почивка, а аз мажа рани и ходя по болници и медицински прегледи. Питам аз има ли правосъдие в тази държава, или сам трябва да го раздаваш?

Извинявам се за снимките, но искам да ви покажа нагледно за какво писах такъв пост. Лека нощ на тези, които могат да заспят, "пазейки" своите деца. Но то всичко се връща един ден и то когато най не очаквш", написа Пепа Йотова.

Николай Георгиев също е имал проблем, но този път за отказ на съдействие, след катой и баща му подават сигнал на 112 за идиотски действия и вербална атака от наркоман (според техните думи), подвизаващ се в района на столичния хотел "Плиска".

Ето какво сподели Георгиев, отново в профила си във Фейсбук:

"Приказка за полицейските НЕвъзможности на 1-во РПУ.

Днес 07.08.2022г. в 10.55 часа аз и баща ми бяхме седнали на пейка в близост до спирката на масовия градски транспорт - хотел "Плиска", посока "Младост".

Видимо дрогирано лице се приближи към мен и поиска пари, казах му, че нямам, а той отвърна: "Ще умреш, копеле мръсно, само да взема камъка и ще ти счупя главата!" И започна да търси камъка, а аз и баща ми се отдръпнахме и веднага се обадих на телефон 112.

Лицето след като видя, че говоря по телефона, се отдръпна и почна да ходи на пътното платно по локалното на "Цариградско шосе". Служителката на спешния телефон почна да ми обяснява, че нямало смисъл да казва на колегите си, защото лицето си е тръгнало.

Настоях да дойдат полицаи и да задържат видимо опасното лице. Тя се съгласи, но полицаи не дойдоха въпреки и повторното ми обаждане на телефон 112 в 10.57 часа. Лицето от телефон 112 отказа да се представи, за да знам от кой да търся отговорност при тази полицейска безотговорност.

След като вече си тръгнах, се появиха двама полицаи с униформа - мъж и жена, които не се представиха, а като ги попитах дали са за агресивния мъж, ми казаха, че са за скандал с маски. Не знам дали някой знае за какво са пратени двамата неизвестни полицаи, но и те не взеха отношение за опасното и агресивно лице, което продължи да се разхожда по локалното на "Цариградско шосе".