Полицейско куче намери тялото на олимпийската медалистка Бланка Фернандес Очоа

На главата й имало следи от силен удар, вероятно причинен от лошо падане

Новини
19:23 - 04 Септември 2019
11509
Полицейско куче намери тялото на олимпийската медалистка Бланка Фернандес Очоа

Полицейско куче откри тялото на изчезналата преди седмица в Испания бивша скиорка и олимпийска медалистка Бланка Фернандес Очоа, съобщи АВС. Това е станало към 13 ч. местно време днес (14 ч. българско време), като агенция ЕФЕ потвърди, че става дума именно за бившата спортистка.

По данни от разследващите на главата й имало следи от силен удар, вероятно причинен от лошо падане, съобщи "Ел Паис". Полицейският сержант, чието следово куче откри тялото на Бланка, не е бил на работа, а се включил доброволно в издирването.

За последно 56-годишната Бланка е била видяна жива на 24 август в Аравака, Мадрид. 5 дни по-късно нейното семейство, чрез дъщеря й Оливия Фреснеда, обяви за изчезването й. Оттогава започна издирване, в което участваха стотици полицаи и доброволци.

Трупът на Бланка Фернандес Очоа е открит в район край Мадрид, където местен човек съобщи, че я е виждал на 24 август. Именно благодарение на неговия сигнал търсенето се съсредоточи в този район.

Миналата неделя братът на Бланка - Луис, намерил нейния Мерцедес А-класа на паркинг в парка Лас Деесас. Тъй като сестра му обичала да излиза на екскурзии без мобилен телефон, роднините се разтревожили за евентуален инцидент, при който тя не е успяла да повика помощ. Другата версия бе, че Бланка Фернандес Очоа сама е пожелала да изчезне.

В едно от най-мащабните издирвания в Испания бяха включени 100 души от националната полиция, още толкова от Guardia Civil, 25 пожарникари, 60 доброволци и 11 местни полицаи. Използвани бяха дронове, хеликоптери, кучета и конна полиция.

Семейството Фернандес Очоа е прочуто със своите знаменити спортисти, с които техните съграждани се гордеят. Франсиско "Пакито" Фернандес Очоа има вдигнат паметник пред кметството в Гуадарама след олимпийската му титла от зимната олимпиада в Сапоро през 1972 г. Неговата сестра Бланка премина по улиците на родното място върху раменете на брат си след бронзовия й медал от зимната олимпиада в Албервил през 1992 г.

След като прекрати кариерата си на скиорка Бланка се насочи към голфа, изкарвала прехраната си като личен треньор, но икономическото й положение не било завидно, споделят пред "Ел Паис" разследващи. Бланка не разполагала с кредитни карти, имала само една банкова сметка със 100 евро в нея, разкри нейният зет Адриан Федериги.

Аутопсията на тялото на Бланка ще се извърши в мадридска клиника, която ще установи причината за смъртта й. "Жалко, че тя не можа да види колко много я обичат хората", каза сестра й Лола преди дни по време на издирването.