Полиция нахлу в „Мечо Пух“ заради тормозена учителка

Куриози
14:18 - 10 Септември 2021
3327
Полиция нахлу в „Мечо Пух“ заради тормозена учителка

Полиция нахлу в детска градина „Мечо Пух“ в Добринище. Ченгетата дошли по сигнал от директорката Иванка Бонкина, която съобщила, че уволнена учителка нахълтва в детското заведение, без да има право.

Скандалната ситуация се разиграла в началото на работния ден.

Дългогодишната учителка Пирина Хаджиева била блъскана и гонена от персонала, без да знае защо и без да има връчена заповед за уволнение, пише Struma.com.

"Видях заповедта за уволнение, но не съм подписала нищо, погледнах я прилоша ми вчера и се прибрах“, започва разказа си Хаджиева.

„Днес сутринта дойдох на работа, посрещнаха ме враждебно, лелката не ми позволи да вляза, започна да ме блъска навън, аз обаче успях да вляза с искане да попитам директорката какво се случва, как ме е уволнила, като аз заповед не съм разписвала и т. н.

След случилото се г-жа Бонкина извикала полиция и заедно с полицаите влязохме в кабинета ѝ.

Видях заповедта, разписана от двама свидетели от персонала, но не и от мен. Полицаите разбраха какъв е проблемът и си тръгнаха. Преди дни Бонкина отново направи опит да ме изхвърли от детската градина като ме блъскаше и буташе навън пред децата.

Тормозът продължава с години. Тази жена не се спря пред нищо. Не спазва колективния трудов договор, отказва да ми изплати дължимо възнаграждение, присъдено от съда за клас квалификация и лично ме преследва от близо 4 години, за да назначи на мое място неин човек.

Аз съм секретар на КТ "Подкрепа " и съм защитена. Директорката размахва анонимни жалби срещу мен, написани уж от родители, в които се твърди, че съм нервна на работното си място, което не е вярно.

Много заповеди за наказание е издавала срещу мен госпожата, но всички те са падали в съда. 6 дела, и 6-те съм спечелила, защото няма никакво основание за това преследване, освен нейните лични отношения и цели.

Върша си работата съвестно, не съм допуснала каквото и да е било нарушение, но директорката си е решила, че трябва да ме уволни и това е“, казва Хаджиева.

Преди време е имало среща в със синдикатите, шефът на РУО Златанов при общинския кмет Иван Кадев и от синдикатите са предложили на Кадев тази директорка да бъде уволнена, защото създава крамоли и разстройва атмосферата в детската градина.

За случващото се попитахме общинския кмет Иван Кадев, ето какво заяви той: „Запознат съм с проблема в тази детска градина. Предстои да се обсъжда напрежението, защото вече излиза извън контрол. Сега съм в отпуска, щом се върна ще взема спешни мерки“, обеща Кадев.

Според хора в Добринище директорка Бонкина си върши работата съвестно, въвела ред, който не се харесва на мнозина, затова е и тази атака. Тези хора обаче работят с деца и не е нормално да се съдят за всичко, да се карат и блъскат като хамали, са част от коментарите.