Полиция разпръсва навалицата в Джъмбо-Бургас

Актуални новини
13:08 - 07 Декември 2020
4540
Полиция разпръсва навалицата в Джъмбо-Бургас

Униформени и лично комисар Неделчо Рачев, началник на Охранителна полиция в Бургас, ще следят за струпвания пред хипермаркетите като Джъмбо и хранителните вериги. Това стана ясно от думи на кмета Димитър Николов, който преди минути прие на бургаска територия един от фризерите, в които ще се съхраняват ваксините на Pfizer. 

Съоръжението ще бъде монтирано в сградата на РЗИ-Бургас и е едно от първите две в България, пише Флагман. 

Кметът Димитър Николов, който е и ръководител на Общинския кризисен щаб в борбата с коронавируса, разкри, че тази сутрин задълбочено са обсъдени мерките, които ще се предприемат, за да не се допусне събиране на много хора в големите търговски вериги.

През уикенда в социалните мрежи бяха публикувани снимки от Джъмбо в Пловдив, които показаха как стотици се блъскат един върху друг, за да закупят коледни играчки.  

В Бургас са категорични, че няма да се допусне това да се случи тук. Димитър Николов съобщи също, че започва освобождаване на леглови ресурс от Белодробната болница за лекуване на пациенти с белодробни болести. "Но това не означава, че ще се намалят местата за лекуване на коронавирус, дори напротив - разширява се капацитетът на още няколко болници от днес", уточни кметът.