Полиция заварди Карловско шосе, пиле не може да прехвръкне

Патрули спират наред камиони и бусове

Новини
13:04 - 13 Май 2021
3125
Полиция заварди Карловско шосе, пиле не може да прехвръкне

Полицейска акция тече на Карловско шосе. Няколко полицейски патрула са място и спират наред камиони и бусове.

Шофьори пишат в социалните мрежи, че в района "не може и пиле да хвръкне", пише "Марица". 

От полицията в града под тепетата обясниха, че акцията е част от мащабна инициатива, която се провежда няколко пъти годишно.

"Засилени проверки на камиони и автобуси в рамките на операция ROADPOL Контролните действия извършват съвместни екипи на "Пътна полиция" и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Основната причина за провеждането на подобни засилени проверки за контрол над товарните автомобили и автобусите се основава на факта, че при възникване на тежко пътнотранспортно произшествие с участието на товарни автомобили и автобуси, последиците и броят на загиналите и ранените е значително по-голям в сравнение с други произшествия.

В календара на ROADPOL подобни операции се провеждат 4 пъти в годината. По отношение на най-честите нарушения, които са установени при проверки от този тип, са неспазване на времето за почивка от водачите, неспазване на скоростните режими, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите", съобщиха за медията от полицията.