Полицията издирва Стефан Грозев, точил НОИ с фалшиви болнични

Общество
22:09 - 06 Март 2023
5720
Полицията издирва Стефан Грозев, точил НОИ с фалшиви болнични

Подсъдимият за източването на НОИ с фалшиви болнични Стефан Грозев, който на 25 май м. г. избяга от залата в Пловдив, беше обявен за общодържавно издирване. Във времето от тогава до днес от МВР го търсили само на известните по делото адреси, но без никакъв резултат.

Грозев си тръгна в средата на разпоредителното заседание, като обясни, че му предстои пътуване. Съдия Атанаска Анастасова го предупреди, че делото е с приоритет и че ще го глоби, но той си тръгна, с което изненада и адвокатката си Таня Чечкова. Мъжът е неоткриваем и според нея има възможност, ако не бъде издирен, делото да стартира задочно.

Бягството на Грозев спъва процеса, а заедно с него е подсъдим и известният пловдивски ортопед д-р Георги Кръстев. Обвинението гласи, че двамата са източили от бюджета на НОИ 42 994,01 лв. Според прокуратурата във времето от 3 май 2017-а до 17 юли 2018 г. лекарят е издал 57 фиктивни болнични листа като председател на Лекарска консултативна комисия към ДКЦ-1 в Пловдив. В тях фигурирали имената на служители на фирмата на Стефан Грозев, които всъщност били здрави. Д-р Кръстев твърди, че въобще не познава Грозев.