Полицията насочва колите по алтернативни маршрути заради протеста

Засега няма сблъсъци между протестиращи и изнервени шофьори

Общество
20:54 - 23 Юли 2020
2038
Полицията насочва колите по алтернативни маршрути заради протеста

Полицаи ще насочват шофьорите как да заобикалят блокадите в София по малки улички, ако протестиращите започнат да спират движението на големите кръстовища в по-ранни часове. Това обяви зам.-шефът на столичната охранителна полиция Тони Тодоров.

Търсенето на алтернативни маршрути се наложи след блокадите на ключови кръстовища в столицата в сряда. Около 21 ч групи от по 20-30 души се наредиха и затвориха пресечките на бул. “Цариградско шосе” и ул. “Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. “Мария Луиза” и “Екзарх Йосиф”, бул. “Македония” и бул. “Христо Ботев”, кръговото около Паметника на Левски и други. Въпреки блокадите от СДВР отчетоха, че не е имало сблъсъци между изнервени шофьори и протестиращи.

“Създадохме организация за регулиране на движението по улици в дълбочина на тези големи кръстовища”, обясни Тодоров. И посочи, че гледат тревожно на призивите блокадите да стават в по-ранен час, когато има по-голям трафик. Това е притеснително, защото знаете какъв е трафикът в столицата. С подобно поведение ще се попречи на нормалното придвижване на хората. Призоваваме протестиращите да са по-разумни и да се съобразяват и с другите граждани”, апелира полицаят.

Снимка: Ивайло Тритонков