Полицията разби оранжерия за канабис в апартамент в Пазарджик

Новини
16:09 - 02 Март 2024
2103
Полицията разби оранжерия за канабис в апартамент в Пазарджик

Продължава активната работа на полицията в Пазарджик за противодействие на нелегалното производство и разпространение на наркотични вещества, каза говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Той посочи, че снощи екипи от сектор "Криминална полиция" са извършили претърсване на апартамент в областния град, обитаван от 34-годишен. Вътре била обособена оранжерия за отглеждане на канабис. Помещението било оборудвано с необходимите електрическа инсталация, осветление, вентилация и системи за контрол на влажността и температурата.

Открити са 20 растения с височина от около 140 см всяко. В съседна стая е намерена и суха листна маса от глави и съцветия, като след направени полеви наркотестове всички растения и изсушена маса реагирали положително на марихуана. Иззети са общо 4,105 килограма суха и 2,914 килограма зелена листна маса от отглежданите растения. Мъжът е задържан за срок от 24 часа в ареста.

Продължава работата по документиране на извършваната от него престъпна дейност. Образувани са две досъдебни производства под надзора на прокуратурата в Пазарджик. 

На 9 февруари в Ракитово бяха задържани трима мъже за отглеждане и съхранение с цел разпространение на марихуана.