Полицията разследва версията за убийство на 8-годишното дете в Мездра

Според непотвърдена информация, става дума за инцидент със запалена пиратка

Новини
10:20 - 09 Януари 2021
2998
Полицията разследва версията за убийство на 8-годишното дете в Мездра

Тялото на осемгодишно момче с тежки наранявания в областта на главата е беше намерено вчера на улица в Мездра. Новината за зверството шокира града, а и цялата ни общественост. От МВР обявиха официално, че е загинало при инцидент с пиротехническо изделие. Улицата, на която е намерено тялото на детето, все още е блокирана от полиция. Трупът е открит от жена в петък следобед.

На място веднага са извикани екипи на спешната медицинска помощ и полицията. Според непотвърдена информация, става дума за инцидент със запалена пиратка. Преди да бъде намерено мъртво момчето е отишло да си играе в дома на съседско дете.

Снощи към 17 ч. детето е откарано в Бърза помощ, имало е огромна рана на шията, един от близките заяви, че става дума за стрелба с ловна пушка.

Очевидци разказват, че детето е било само по слипове, когато е било изведено навън мъртво след инцидента. Хората предполагат, че инцидентът е станал вътре в къщата.

Съседка разказва, че не е било пиратка, а се е чул изстрел. То е починало почти веднага. Работи се по различни версии. Детето е кръстено на бившия депутат от Коалиция за България Тома Томов.

Местните хора са потресени от новината. По думите им момченцето е било много общително дете.