Полицията разтури блокадата на "Орлов мост" (снимки)

Ексклузивно
03:31 - 03 Септември 2020 (обновена)
14988
Полицията разтури блокадата на "Орлов мост" (снимки)

Малко след 3 часа след полунощ полицията щурмува окупирания "Орлов мост" и започна да разтуря палатковия лагер и барикадите. В акцията по прочистването, която тече и в този момент, участват огромен брой жандармеристи, както и маскирани полицаи. От видеокадри, публикувани в социалните мрежи се вижда, че на площада има малко протестиращи, но няма напрежение и полицията спокойно и бързо разчиства палатковия лагер.

Това е второто разтуряне на барикадата, след като това се случи на 7 август, пак в ранните часове. Ден по-късно обаче протестиращите си отвоюваха "Орлов мост".

Акцията на МВР срещу окупаторите на "Орлов мост" дойде само часове след бомбената канонада, която хулигани от футболните агитки устроиха на площад "Независимост" в разгара на протеста. След 21:30 часа групички маскирани ултраси от агитките атакуваха синрхонизирано със самоделни бомби, факли, павета и бутилки охраняващите протеста полицаи. Хулиганите опустошиха и палатките пред Партийния дом, а в разразилото се меле пострадаха десетки полицаи и протестиращи. Арестувани бяха над 60 лумпени, обявиха от СДВР. Десетки протестиращи пък се оплакаха от полицейско насилие.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!