Полицията спря камиона с озвучителна техника на „Отровното трио”

Тежкотоварният автомобил нямаше документи за обществен превоз, обясни шефът на ДАИ Бойко Рановски

Общество
19:37 - 24 Юли 2020
3220
Полицията спря камиона с озвучителна техника на „Отровното трио”

Протестиращи се събраха на 16-я ден на протести пред Народното събрание. В момента изпълняват патриотични песни и държат знамена и плакати.

По-рано от т.нар „Отровно трио” съобщиха, че камионът им с озвучителна техника е бил задържан от служители на ДАИ край Долни Богров. Пред Нова тв шефът на автомобилната администрация Бойко Рановски обяви, че колегите му са направили рутинна проверка на автомобила, която е установила, че той няма нужните документи за обществен превоз.

В хода на проверката на камиона инспектори са установили четири нарушения, за което са били съставени три акта. Установено е било, че автомобилът не е включен в лиценз и няма право да извършва обществен превоз. Водачът не е представил информация от тахографа за предходните 28 дни, съгласно изискванията на Закона за автомобилните превози. Третият акт е за липса на пътен лист и товарителница.

Наложена е принудителна административна мярка и камионът е спрян от движение до отстраняване на несъответствието - липса на лиценз за извършване на превози.