Полицията в Хасково е с нов началник (СНИМКА)

Новини
15:54 - 23 Май 2024
2912
Полицията в Хасково е с нов началник (СНИМКА)

Старши комисар Иван Расоков е новият директор на ОД на МВР-Хасково.

Той е временно преназначен на поста за срок от 1 година със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Новият ръководител бе представен пред състава от изпълняващия длъжността главен секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев. Расоков поема поста от старши комисар Чавдар Георгиев, който е назначен на длъжност заместник директор в дирекция „Инспекторат”-МВР-София.

Главният секретар благодари на Чавдар Георгиев, че преди година като истински офицер е поел без колебания дирекцията в труден момент, а на поемащия щафетата Иван Расоков пожела да задържи и повиши нивото на работа и да подкрепя състава.

Расоков е в системата на МВР от 1996 г. и е стартирал като полицай от СОД. След това последователно е заемал длъжностите - младши автоконтрольор, автоконтрольор и полицейски инспектор.

През 2014 г. е заемал поста началник на "Пътна полиция"-Хасково до 2017 г., когато оглавява Районно управление-Хасково.Четири години по-късно, през 2021 г. е бил заместник директор на Областната дирекция, а след това - началник сектор „Специални тактически действия” при ОД на МВР-Хасково.

Последната му позиция е заместник директор на ОД на МВР. Завършил е магистърска степен в УНСС-София. Роден е в Свиленград през 1972 г.