Полицията в Париж дебне всеки около Айфеловата кула

Униформените проверили 10 000 души, 518 са били глобени до днес

Новини
15:25 - 18 Март 2020
1186
Полицията в Париж дебне всеки около Айфеловата кула

Парижката полиция затегна днес проверките за влязлата в сила от вчера карантина, а армията се притече на помощ на претоварените болници в Източна Франция, предаде ДПА.

Униформените в Париж са извършили 10 000 проверки до тази сутрин и 518 души са били глобени за нарушаване на правилата.

Близо до Айфеловата кула и в гъстонаселения 10-ти район в центъра на столицата полицията проверяваше дали водачите и пешеходците са подписали декларация, че излизат навън по една от разрешените причини, като отиване на работа или за покупки на най-необходими стоки, отбелязва кореспондентът на ДПА, предава БТА.

В Южен Париж улиците бяха пусти и можеха да бъдат видени само шепа минувачи. Но на една от улиците в работническата североизточна част на френската столица тротоарите бяха пълни с хора, а полиция не се забелязваше.

Имайки предвид увеличаването на случаите на заразени и починали от коронавируса - съответно на 7730 и 175 души по данни до вчера вечерта, правителството повиши глобата за нарушаване на карантината от 38 на 135 евро.

Френският здравен министър Оливие Веран заяви пред телевизия Ел Се И, че се надява за 8-10 или 12 дни мерките да доведат до видим спад на темповете на разпространение на заразата.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия може да вземе предвид опита на Европа и по-специално на Франция за достигане на благосъстояние на населението, но посочи, че опитът на френските правоохранителни органи за поддържане на реда при протести не е подходящ за Русия и не й харесва, предаде ТАСС.