Полицията вдигна блокадата и на пътя Стара Загора - Хасково

Протестиращите не са оказвали съпротива, съобщиха от МВР

Общество
11:36 - 07 Август 2020
1292
Полицията вдигна блокадата и на пътя Стара Загора - Хасково

Почти седмица - от вечерта на 31 юли в петък до днес сутринта в 4,30 часа групата на протестиращите остана на пътя Стара Загора - Хасково, където бяха вдигнати и палатки, в които хората се сменяха на ротационен принцип. В ранния час в петък полиция и жандармерия обаче проведе акция, разпоредена от областния директор на МВР, и разчисти пътя от протестиращите и техните вещи.

"При акцията не е имало съпротива, нито полицейско насилие. Няма и задържани. На пътното платно е имало 3 души, на които са съставени актове за административно нарушение, тъй като с присъствието си там са възпрепятствали свободното движение. Други трима души бяха установени край пътното платно. На всички са проверени личните документи", каза пред "24 часа" началникът на Пътната полиция в Стара Загора главен инспектор Бончо Славов. Той обясни, че е избран този ранен час за акцията, тъй като по това време на денонощието движението по пътя не е интензивно и няма да се пречи на преминаващите.

Палатките и другите вещи на протестиращите са били преместени на полянка край пътя. Днес сутринта десетина души със знамена и плакати бяха останали на мястото в очакване да пристигнат и други протестиращи, за да решат заедно как да действат занапред. Преминаващите край тях шофьори реагираха различно - едно ги поздравяваха в знак на солидарност, други размахваха срещу тях средни пръсти.