Полицията забрани на Роналдиньо да напуска Бразилия

Съдът запорира 57 имота на бившата футболна звезда заради неплатени глоби от милиони долари

По света
11:37 - 31 Юли 2019
2182
Полицията забрани на Роналдиньо да напуска Бразилия

Сериозни проблеми с властите в Бразилия си е навлякъл бившата футболна звезда Роналдиньо. Гениалният техничар от близкото минало няма право да напуска родината, след като полицията му отне паспортите. Освен бразилски, той има и испански, но към момента не може да използва нито един от тях.

Причината е неплатени глоби от милиони долари към държавата за вреда по околната среда, както и други задължения. Съдът стигна дотам да запорира цели 57 имота на Роналдиньо, с цел да го притисне да си плати дълговете. Според медиите в родината той дължи над 2,5 млн. долара глоби за екологични нарушения. Твърди се, че бразилецът не е спазил разрешителното за строеж на общината и незаконно е построил пристанище към къщата си на езерото в Порто Алегре.

Други кредитори пък са взели необходимите мерки да си върнат други дългове в размер на около 2 млн. долара, които Роналдиньо не е погасил. По всичко изглежда, че докато не си оправи финансовите бакии, брилиянтният №10 няма да пътува извън Бразилия.

39-годишният в момента Роналдиньо се отказа от футбола през 2015-а година, след като направи знаменита кариера в Европа с екипите на ПСЖ, Барселона и Милан. Дълго време радваше бразилските фенове с националната фланелка, а през 2002 г. вдигна световната купа на мондиала в Япония и Южна Корея.