Полицията забрани шествията преди дербита на Пловдив

Ръководството на Локомотив отпусна 700 билета за гостуващата агитка на Ботев

Спорт
16:06 - 26 Август 2019
1813
Полицията забрани шествията преди дербита на Пловдив

Няма да има шествия на фенове преди пловдивските дербита през есента. Това стана ясно на среща при новия директор на Областната дирекция на МВР Йордан Рогачев. Той покани представители на Локомотив и Ботев, и на фенклубовете за обсъждане на съвместни мерки за нормално протичане на мачовете между вечните съперници.

През есенния полусезон черно-белите и канарчетата два пъти ще мерят сили за първенство, но е възможно да се паднат и за Купата на България.

Първият сблъсък е на 31 август на Лаута, а вторият ще е в началото на ноември, като датата ще бъде определена допълнително.

"Всички участници в срещата се обединиха около мнението, че добрите взаимоотношения и сътрудничество през последните години дават добър резултат и напоследък се наблюдава спад на противообществени прояви по време на спортните срещи. В тази насока одобрение и съгласие получи апелът на директора на ОДМВР - Пловдив до края на годината да не се провеждат шествия на фенове в града, докато протичат различни културни и масови събития", съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Привържениците на Ботев бяха сюрпризирани неприятно на срещата, след като научиха, че домакините от Локомотив ще им предоставят 700 билета.

Секторът за гости на Лаута е значително по-голям, но черно-белите са решили да им дадат полагащите се на гостуваща агитка 10 процента от капацитета на стадиона, който е за 7000 души без буферните зони.