Поликраище на протест срещу бесните тирове

12 000 превозни средства минават през селото за денонощие

Актуални новини
09:09 - 10 Септември 2020
1207
Поликраище на протест срещу бесните тирове

Жители на великотърновското село Поликраище излизат на протест срещу неспиращите катастрофи на камиони по пътя Велико Търново - Русе, предаде Нова ТВ. Хората заявяват, че са подложени на ежедневен тормоз от тежкотоварния трафик и честите инциденти, които подклаждат напрежение сред живущите по протежението на натоварения път.

„Никак не е приятно да живееш на място като това. Подложени сме на постоянен тормоз. След последните събития вече сме сигурни, че това не може да продължава така. Не е нормално 12 000 превозни средства да минават тук само за денонощие. Този път не отговаря на нужните стандарти за такъв поток“, коментира един от най-пострадалите хора в селото - Петър Сомов.

Последният тежък инцидент е именно в дома на въпросния мъж. Беларуски тир катастрофира в имота му, след като удря лек автомобил и ранява шофьора му.

Друг от протестърите споделя, че на четири пъти е бил участник в подобни инциденти, че дори губи и майка си при един от тях. В рамките на 10 дни път два камиона се озовават в имота му.

Кметът на селото - Марин Тодоров, застава зад своите съграждани и смята, че исканията им са справедливи. Той настоява за инсталирането на камера за заснемане на нарушителите на скоростните ограничения, като се надява, че това ще има и превантивен ефект върху водачите.

От АПИ и „Пътна полиция“ заявяват готовност да решат проблема, като на този етап се предвижда преасфалтиране на настилката, за да се постигне по-добро сцепление.