Полина Паунова отличена за разследваща журналистика

Поощрителни награди получиха репортери на Би Ти Ви и БНТ

Общество
21:02 - 13 Май 2019
3915
Полина Паунова отличена за разследваща журналистика

Полина Паунова от радио "Свободна Европа" е носител на наградата за разследваща журналистика на фондацията "Радостина Константинова". Отличието беше връчено на церемония в гранд-хотел "София". Победителят получи плакет, изработен от Георги Чапкънов.

Журито присъди и две поощрителни награди - на Росен Цветков от bTV и на Мая Димитрова от БНТ. Конкурсът се организира за осма поредна година и подкрепя задълбочени журналистически публикации или предавания, които разкриват корените на общественозначим проблем.

Всяка година фондацията осигурява и по една стипендия за талантлив студент от Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ и изпраща един млад журналист на стаж в престижна медиа извън страната. През последните две години това е Transitions online - англоезично издание, базирано в Прага.

През 2019 г. стипендиант на фондацията "Радостина Константинова" е второкурсничката по журналистика Светослава Шикова, а за свое разследване с тримесечен стаж е наградена младата журналистка от "Трафик нюз" Аида Бурнучян.