Политическа шизофрения : Черепа се страхува от вируса, негов кандидат: "Няма ковид"

Венци Чикагото се намърда в листите на БНО, щял да разобличи "пландемията"

Политика
13:20 - 06 Март 2021
9918
Политическа шизофрения: Черепа се страхува от вируса, негов кандидат: "Няма ковид"

В ситуация на политическа шизофрения е изпаднал олигархът - беглец в Дубай Васил Божков, установи проверка на Lupa.bg. Докато той денонощно пише в социалните си мрежи вече повече от една година "бъдете здрави" и нито за миг не е отричал съществуването на пандемия от коронавируса, негов кандидат за депутат се кани да спечели преференциалния вот на партията-хазяйка на Черепа - БНО с призиви за разобличаване на "голямата измама ковид". Това е небезизвестният Венци Ангелов - Чикагото, който беше един от флагманите на летните протести. 

В изборните материали за вота на 4 април Чикагото обявава: 

ССамо преди няколко дни на сайта на "Българско лято" Черепа публикува позиция по отношение на развоя на пандемията: "COVID-19 промени реалността, създаде нова нормалност". 

И дори обвини управляващите, че не са осигурили достатъчно лични предпазни средства за вота и че ваксините за изборната администрация закъснявали. 

"Управляващите не я бяха предвидили тази пандемия, но много умело я ползват, за да извлекат нечестни ползи на Избори 2021", обявиха от партията на Божков. Не е ясно сега - Божков се страхува от вируса, а неговите кандидат-депутати - не вярват той изобщо да съществува?