Политически скандал в Баку - полицията наля още масло в конфликта между Армения и Азербайджан (ВИДЕО)

Охранители събличат фенове на Арсенал заради фланелки на Хенрик Мхитарян

Спорт
19:30 - 31 Май 2019
2796
Политически скандал в Баку - полицията наля още масло в конфликта между Армения и Азербайджан (ВИДЕО)

Военният конфликт между Армения и Азербайджан не е от вчера, но преди няколко дни беше лепнато още едно срамно петно.

Преди финала на Лига Европа, в който Челси разби Арсенал с 4:1 и грабна трофея, се разрази скандал - арменският национал на артилеристите Хенрик Мхитарян не замина за столицата Баку.

Ръководството на червените от Лондон взе решение той да не пътува за Азербайджан, за да не се нагнетява допълнително обстановката с Армения, въпреки че беше гарантирана сигурността на футболиста.

В случая Ябълката на раздора е територията на Нагорни Карабах.

Мхитарян не отпътува с отбора, но полицията в Баку наля още малсо в огъня - органите на реда спираха фенове с фланелки на на Арсенал, на чийто гръб беше изписано името и номерът на арменския национал.

Частните охранители и тези от УЕФА също бяха замесени в скандала, тъй като не допускаха лица с такива фланелки на стадиона. Караха някой да си покриват гърба със знамена, а други, които нямаха с какво да сторят това, ги караха да се събличат и да търсят с какво да се облекат.

Журналистът от "Таймс" - Хенри Уинтър, сподели за скандала в Туитър, като публикува снимки и видео, в което се вижда как полицията, която се разхожда из града, проверява фенове с фланелки на Арсенал дали случайно на гърба не е изписано името на Мхитарян.

Два дни преди финала УЕФА забрани на Арсенал футболистите на отбора да използват всякакви възможни артикули и послания в подкрепа на Хенрик Мхитарян.