Политици и НПО-та създали училищната истерия в Сливен

Протестиращите срещу новия Закон за социалните услуги отрекоха да стоят зад паниката

У нас
15:02 - 07 Ноември 2019
1686
Политици и НПО-та създали училищната истерия в Сливен

От Родителските комитети БРЦК-Разбунена София обявиха, че не те са създали паниката в Сливен от началото на октомври, заради слуховете за отнемане на деца от родителите им, а истерията е била предизвикана от чужди неправителствени организации и политици, взаимодействащи си с тях. 

На пресконференция в Националния пресклуб на БТА от организацията обявиха, че те не искат да всяват паника сред родителите и разказаха, че случилото се в Сливен е било дело на конкретни лица, заради което те ще сигнализират и ДАНС.

От организацията казаха още, че преди 5 октомври, преди случая в Сливен, от социалното министерство за пръв път от много време са били изпратени социални служители в няколко махали в Бургас, Сливен, Карнобат, Сандански, Петрич и Шумен. Според БРЦК-Разбунена София след тази намеса хората били готови да повярват на всеки слух.

Нещо повече, тяхно проучване е установило, че паниката се е предала по фейсбук с надписи, че децата ще се откарват с вагони в Норвегия, като най-старият надпис е от 12 май и е качен от профил с име Георги Богданов от Националната мрежа на децата. Знаем, че когато излезеш с такива надписи седмици преди изборите, те имат връзка с тях, категорични са от организацията. 

"Оказва се, че след намесата на социалните, следващата седмица хората са готови да повярват на какъвто и да е слух. Защо точно след като социалните започват да посещават махалите и да задават въпроси за битовите условия?", питат от БРЦК - Разбунена София.

Те недоумяват как подплашването на хората ще допринесе за каузата българските деца да останат в България и нацията ни да спре да се топи и негодуват срещу отправените им обвинения, че те са едни от виновниците за избухналата паника. Ние сме родители и не искаме да предизвикваме паника в други родители, посочват те.

"Бяха обвинени не само родителски организации, но и пастори на протестантски църкви и дори православни вярващи. Ако успяха да разклатят етническия мир, искат ли да посеят и религиозна омраза?", питат още те.