Политици и спортисти изпратиха Манол Велев в последния му път

Актуални новини
21:41 - 29 Март 2022
10776
Политици и спортисти изпратиха Манол Велев в последния му път

15 години семейството на Манол Велев не спира да се надява, че той ще се върне към живота след атентата срещу него. Весела Лечева, синът й Мартин и брат й Даниел направиха и невъзможното, за да помогнат на простреляния бизнесмен. Във вторник те изпратиха Манол Велев за последно след 15 години в кома.

Приятелите му в спорта, политиката, бизнеса показаха, че го помнят, и разказваха на погребението с усмивка истории, в които той е главно действащо лице.

“Ако званието рицар се даваше на жени, то Весела Лечева щеше да е негов носител заради всичко онова, което направи по силите си и извън тях, за да помогне на Манол", сподели близък на семейството.

Пловдивският митрополит Николай изпрати до гроба му Манол Велев, който беше щедър дарител не само на Българската църква, но и на манастира ни в Атон.

Цветя на ковчега оставиха президентът Георги Първанов и политиците Мая Манолова, Ангел Найденов, Калоян Паргов, Кирил Добрев. Съпругът на вицепрезидента Илияна Йотова - професор Андрей Йотов, бившият собственик на "Левски" Томас Лафчис, Тити Папазов, волейболният национал Димо Тонев и десетки спортисти от отборите по футбол и тенис, които Манол Велев е подпомагал, бяха сред стотиците, дошли на погребението.