Политик-бакшиш атакува с колата си партийна сбирка

Политика
19:14 - 22 Октомври 2019
2832
Политик-бакшиш атакува с колата си партийна сбирка

Таксиметров шофьор с политически амбиции подкарал бясно колата си из междублоково пространство срещу хора, докато се провежда събрание на ДПС. Бакшишът за малко не сгазил присъстващите с автомобила си, съобщиха свидетели на грозния инцидент. Случката е отпреди няколко дни в един от крайните квартали на Момчилград.

„За щастие няма пострадали след безумното поведение на таксиметровия шофьор, който е и виден представител на политическа партия в града ни. Изглеждаше видимо неадекватен и агресивен зад волана. Първоначално чухме страшен вой на автомобил. Караше поне със 70-80 км. в час в междублоково пространство. Господ ни опази от сериозен инцидент“, разказаха още присъстващите, съобщи rodopi24.blogspot.com.

Таксиджията също не е пострадал, но в отчаянието си, че не е провалил събранието, подал сигнал в полицията, че в района има задръстване от неправилно паркирани коли.

В тази връзка в редакцията се получи писмо от ОбС на ДПС в Момчилград. Ето обръщението:

Скъпи момчилградчани,

Благодарим Ви за изключително силното присъствие и активно участие по време на предизборните ни срещи в различни населени места на територията на Община Момчилград. Към края сме на още една предизборната кампания, на която отново акцентираме само и единствено на диалога с нашите избиратели. Още в старта на кампанията си поставихме за цел да чуем проблемите на всички жители на общината, да достигнем до най-отдалечената къща и махала, да докоснем душата на всички наши съграждани.

На провелото се предизборно събрание в квартал „Единадесет“, където бяха повдигнати множество въпроси от страна на живущите, за съжаление станахме свидетели на полицейщина, на похват на политически опонент, нехарактерен за съвремието ни.

Няма да сигнализираме ОИК, нито ще пишем жалба до МВР, но няма и да премълчим подобен акт на насилие и арогантност.

На предизборната ни среща с местните хора пристигнаха униформени служители, за да ни предупредят за задръстване на … междублоково пространство. По думите им сигналът е бил подаден от председателя на ГЕРБ в Момчилград, който е и кандидат за кмет. Забележете, устна жалба, вероятно с цел да сплаши и да всее страх сред избирателите, броени дни преди местните избори. Името на лицето няма да споменем, защото не заслужава нито нашето, нито общественото внимание на момчилградчани. Демонстративно, още преди пристигането на органите на реда, същото лице премина с автомобила си покрай нас, карайки с бясна скорост. Опасно и непосредствено близо до участниците в срещата. Дали шумът на двигателя на колата сплаши присъстващите, не вярваме! Ни най-малко нашите кандидати за кмет на община и кандидати за общински съветници!

Искаме най-отговорно да заявим, че ДПС – Момчилград независимо от случилото се ще продължава да спазва добрия тон и да води толерантна и позитивна кампания. Няма да позволим на никого обаче да си служи с дадена власт за сплашване на хората. Защото в демокрацията оценката за действията на политиците ги дават само и единствено избирателите!

Предизборен щаб на ДПС – Момчилград