Политик от Швейцария беснее в Созопол

Урс Петер Моос тормозел всичките си съседи у нас, напуснал след скандал Швейцарската народна партия в родината си

Актуални новини
07:39 - 10 Ноември 2020
4606
Политик от Швейцария беснее в Созопол

Швейцарецът Урс Петер Моос, който подлуди баровския квартал Буджака в Созопол, се оказа известен политик, съобщава "Флагман". 47-годишният мъж е бивш съветник от Бининген, бил е едно от ярките имена на Консервативната партия.

До 2012 година е бил член на Швейцарската народна партия, която е напуснал със скандал. Известно време е бил част от по-малка формация, докато не се присъединил към консерваторите.

Определян е за политик с остър език. Той е участвал активно в обществено-политическия живот до 2018 година. Сочен е за знаков политик от региона, където се намира град Базел. Преди 24 месеца той изведнъж изчезва от публичното пространство. Според съобщението има смущаващи обстоятелства около излизането му от политиката.

За него е известно, че пребивава в България от няколко месеца. Купил си два апартамента в комплекс „Панорама бей”, а според непотвърдена информация имал жилище и в Черноморец, което давал под наем.

Обяснявал, че е женен, но никой не е виждал до този момент жена с него.

Още с появата си в комплекса, където преди това е била създадена задружна общност, започнал да създава проблеми. Негови съседи, сред които уважаван български бизнесмен, който живее в чужбина, разказа потресаващи подробности за личността на швейцареца.

Докато бях в Созопол, този човек не спря да трови атмосферата. Псуваше, заплашваше със саморазправа, заяждаше се. Хората се страхуваха да не го срещнат в общите части и на бегом отиваха до апартаментите си. Онзи ден е нападнал градинаря ни. След като нападна градинаря, качи видео на пребития и се гавреше с него”, разказа българският бизнесмен.

Урс Петер Моос бе обвинен, че е нападнал 71-годишния Николай пред комплекс „Панорама бей”. Той бе арестуван в четвъртък вечерта. Николай е бил свален на земята, ритан и налаган зверски.

Управителят на „Панорама бей” Мурад Мехмед съобщи, че са подадени множество сигнали срещу Урс, но полицията не предприела никакви мерки. Хората от комплекса се готвят за протест, настояват полиция и прокуратура да ги защити, защото се страхуват, че може да се случи най-лошото.

След като пребил градинаря, 47-годишният Урс Петер извадил телефона си и снимал видео. Клипът бил изпратен в общ чат на всички собственици на апартаменти в комплекс „Панорама бей” и бил придружен с текст, че чужденецът бил принуден да се защитава и - цитираме дословно: „Вижте Кольо как лежи на земята и се прави на умиращ лебед.”

Жител на „Панорама бей”  разказа, че градинарят и пазач Николай е бил ритан по ребрата и е получил тежки травми. „Не знам дали ще оживее дори, боли го, преди месец го оперираха и все още се възстановяваше”, каза съседът от комплекса.

„Урс се е подготвил, защото точно там, където е станало, камерите не хващат. Освен това комплексът е затворен и паркоместата са свободни, там са само колите на Урс Петер и на Николай, а местата са много”, твърди съседът в созополския комплекс.