Политиката влияе върху Зимните олимпийски игри 2026 г.

Германия не може да проведе някои от състезанията, защото вече е казала, че не иска спортисти от Русия и Беларус да участват

Новини
17:11 - 04 Ноември 2023
2953
Политиката влияе върху Зимните олимпийски игри 2026 г.

Състезанията по шейни, бобслей и скелетон на Зимните олимпийски игри в Кортина д'Ампецо/Милано през 2026 година е малко вероятно да бъдат преместени в Германия по политически причини, съобщава ДПА.

Италианските организатори заявиха, че няма да построят улей за Игрите, което означава, че надпреварите в трите спорта ще се проведат в друга държава.

Ла План във Франция, швейцарският Занкт Мориц и Инсбрук в Австрия проявиха интерес, както и германската федерация по пързаляне с трасето в Оберхоф.

Но Международният олимпийски комитет (МОК) каза, че вероятно Германия няма да приеме тези спортове, тъй като страната е сред онези, които не позволяват на спортисти от Русия и Беларус да участват в състезания в Германия след руската инвазия в Украйна.

"Знаем от официални изявления, че Германия е издала такива ограничения", казаха от МОК.

Министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер заяви, че страната ще предприеме действия по отношение на участието на руски и беларуски спортисти в международни спортни събития в Германия и ще приложи съответните визови правила.